Nadace Jistota v červenci podpořila Spolek MaPa z Kosovy Hory na Sedlčansku. Příspěvek ve výši 80 573 Kč byl věnován na realizaci sociálně-aktivizačních činností pro seniory. Projekt byl podpořen v rámci Fondu Skupiny KB ve spolupráci se společností SG Equipment Finance.

Spolek MaPa poskytuje své služby v Kosově hoře 27 tamním klientům v seniorském věku.

"Naše motto zní: 'Bojujeme proti samotě'. Chceme vnášet do života seniorů více lidského kontaktu, posilovat jejich duševní a duchovní pohodu, podněcovat jejich chuť do života, zprostředkovávat kontakt se společenským prostředím a pomoci při naplňování jejich přání a osobních cílů. Ve výsledku tak poporovat jejich osobní a sociální schopnosti a tím předcházet pocitu osamělosti," vysvětlila Markéta Vohnoutová, předsedkyně spolku.

Samotní klienti podle ředitelky vítají novou službu, kterou jim Spolek MaPa nabízí. "Já tomu nemohu uvěřit, v životě se o mě nikdo tolik nezajímal," citovala ředitelka jednu z klientek.

Spolek pro seniory organizuje volnočasové aktivity, večerní zábavy i tvořivé a vzdělávací kurzy. V nadcházejícím roce tak budou moci tamní senioři navštěvovat počítačové kurzy, aranžerské dílny i společenské večery.

Za Nadaci Jistota dar předával Tomáš Doležal, člen Správní rady a za společnost SGEF Zdeněk Kejval, obchodní ředitel.